Iarna se apropie in curand si scaderea temperaturii este una dintre cauzele somnului inconfortabil si chiar insomniei.

Un anotimp obositor, iarna poate fi un anotimp complicat pentru a-ti putea gasi odihna. Exista mai multe solutii pentru a alege acele pilote potrivite si a gasi astfel calea catre bratele lui Morpheus, in ciuda frigului si a consecintelor acestuia.

Cand ar trebui sa alegi o pilota de iarna?

Capriciile anotimpurilor pot fi un factor agravant in ceea ce priveste insomnia. Corpul trebuie mentinut in jur de 37 de grade pentru a adormi rapid.

Acesta este motivul pentru care unii oameni au mari dificultati in a adormi vara si/sau iarna: au dificultati in a-si adapta temperatura corpului la mediul inconjurator.

Astazi, multi producatori ofera pilote ieftine potrivite pentru toate anotimpurile: pilote usoare pentru vara, pilote de iarna ieftine si pilote 4 anotimpuri pentru o pilota versatila in functie de anotimpuri.

Daca in vremuri normale nu suferi in mod deosebit de insomnie, dar ai mari dificultati in a adormi in perioadele de temperaturi extreme, atunci pilota 200×200 de iarna este facuta pentru tine.

Care sunt avantajele unei pilote special dedicate iernii?

Proprietatile termoreglatoare ale pilotelor de iarna de buna calitate fac posibila mentinerea corpului uman la o temperatura ideala.

Astfel, greutatea pilotei de iarna este special conceputa pentru a mentine corpul cald: greutatea este intre 300 si 450 g/m2 pentru 200/250 G/m2 pentru o plapuma clasica.

Este posibil sa gasesti aceste pilote cu umplutura sintetica sau naturala, in functie de preferintele tale de dormit.

Puful de gasca, cu proprietatile sale naturale, iti va mentine corpul calduros pentru toata noaptea.
Temperatura corpului este astfel unul dintre factorii decisivi in a adormi, si asta fara ca neaparat sa iti dai seama.

Acesta este motivul pentru care pilota de iarna te poate ajuta sa iti reglezi propria temperatura. Pentru un confort optim de somn, nu ezita sa-ti completezi pilota cu accesorii de lenjerie de pat adaptate preferintelor tale de dormit (perna, saltea, etc.).

Ce greutate trebuie sa aiba o pilota?

Cu cat pilotele naturale din puf au mai mult, cu atat sunt mai usoare. Pentru o pilota de vara cu 90% puf, greutatea este de aproximativ 180 g/m². Numara 270 g/m² pentru un model de iarna.

Pentru aceeasi performanta de izolare, pilotele sintetice sunt putin mai grele: 200 pana la 250 g/m² pentru o pilota de vara si 300 pana la 450 g/m² pentru una de iarna.

Tratamente

Tot mai multe branduri revendica tratamente anti-acarieni, antibacteriene sau anti-plosnite. Ele pot fi aplicate pe pilota si/sau in captuseala.

Unii producatori folosesc uleiuri esentiale incapsulate in fibrele textilului precum eucalipt, lavanda sau lamaie.

Sunt eficiente si lipsite de toxicitate sau sunt argumente pur de marketing? Atatea intrebari fara raspuns, in lipsa unui test.

Pentru a evita sosirea acestor oaspeti nedoriti, cel mai sigur este sa speli frecvent cearsafurile, husele de protectie si pilotele (o data pe an), sa aerisesti camera, sa nu o supraincalzesti si sa intorci salteaua o data sau de doua ori pe an.

5 thoughts on “Vine iarna, cum sa-ti alegi pilota fara a gresi? Iata cateva sfaturi utile pentru a alege pilota cea mai potrivita pentru tine

  1. Mi-a placut faptul ca articolul a inclus si perspective diferite asupra subiectului, oferind cititorilor o imagine completa a situatiei. De asemenea, am apreciat tonul echilibrat al autorului si abordarea obiectiva a subiectului.

  2. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de modul in care au fost explicate conceptele cheie. Este evident ca autorul are o intelegere profunda a subiectului si a facut cercetari exhaustive.

  3. Articolul este foarte bine structurat si detaliat, oferind informatii valoroase despre subiectul abordat. Mi-a placut modul in care autorul a prezentat argumentele si a sustinut punctele sale de vedere.

  4. Un aspect interesant prezentat in articol este legat de implicarea parintilor in educatia financiara a copiilor lor. Este esential ca acestia sa ofere sustinere si exemple practice pentru a-i ajuta pe cei mici sa inteleaga importanta economisirii si a cheltuirii responsabile.

  5. Articolul de pe Duclio.ro abordeaza importanta educatiei financiare pentru tineri si modalitatile prin care acestia pot invata sa gestioneze corect banii. Este extrem de benefic ca aceste informatii sa fie accesibile si usor de inteles pentru cei aflati la inceput de drum in lumea financiara.

Comments are closed.