Ceasurile de perete fac mai mult decat doar sa spuna ora. In maini pricepute, se transforma cu usurinta intr-un element de decor versatil care functioneaza excelent in orice stil de interior.

Poti afla cum sa alegi ceasuri de perete si unde este mai bine sa le amplasezi, astfel incat sa arate cel mai avantajos si sa devina decoratiuni ale casei.

Cum sa alegi ceasuri de perete?

Exista cel putin doua aspecte de luat in considerare atunci cand alegi ceasuri de perete. In primul rand, dimensiunea, ar trebui sa fie proportionala cu dimensiunea camerei.

Decoratiunile de casa masive nu se potrivesc intr-o bucatarie mica, dar sunt perfecte pentru o camera de zi mare, o casa provence, o mansarda spatioasa.

Ceasurile de perete de dimensiuni medii sunt de obicei achizitionate pentru decorul dormitorului si biroului de acasa. Un ceas mic va arata organic in bucatarie sau pe hol.

Decoratiuni casa in orice stil

Al doilea aspect important, atunci cand alegi decoratiuni casa, este stilul interiorului. Designul minimalist, stilul hi-tech, modern este pus in valoare de ceasurile de perete din sticla si metal, intr-un cadru subtire, cu un minim de numere.

Pentru un interior clasic se aleg produse simple, dar solide, cu carcasa din lemn, bronz, ceramica, cadran usor si cifre romane sau arabe elegante.

Ceasurile in stil antic sunt potrivite pentru stilul modern, subliniind luxul rafinat al camerei. Fanii stilurilor rustice (Provence, country) sunt sfatuiti sa acorde atentie ceasurilor de epoca.

Unde sa atarni un ceas in sufragerie

Livingul este camera centrala a casei, care rareori este lipsita de ceasuri de perete. Aici se aduna familia, primesti oaspeti, iar daca in hol este un ceas, este convenabil sa tina evidenta orei fara sa te uiti la telefon.

Daca doresti ca astfel de decoratiuni de casa sa indeplineasca nu doar o sarcina decorativa, ci si functionala, alege un loc pentru ele care sa fie clar vizibile de oriunde in sufragerie.

In mod ideal pentru aceste scopuri, este potrivit un perete opus sau in lateralul zonei de recreere.

Ceasurile de perete moderne pot fi atarnate peste o masa consola, rafturi, televizor, iar daca exista un semineu – peste semineu.

Un ceas de perete modern, urias care joaca rolul unui punct focal, arata cel mai bine deasupra canapelei.

Si, desi a sta cu spatele la el nu este foarte confortabil, in general, aceasta solutie creste semnificativ atractivitatea camerei.

Tablouri cu ceasuri

In momente diferite, oamenii au cautat sa-si decoreze casele in diferite moduri, inclusiv prin mijloace improvizate.

Astazi, pentru a rezolva aceasta problema, exista mult mai mult spatiu pentru implementarea tuturor ideilor pentru decoratiuni casa.

Selectia cu adevarat uriasa de decoratiuni casa, ofera o atmosfera speciala, unica, disponibila acum tuturor.

Tablourile cu ceas sunt accesorii unice, care combina estetica unor tablouri de perete si functionalitatea unui ceas cu cuart sau mecanic.

Alegand dintre diferite tablouri cu ceasuri, poti adauga dinamica sau un accent luminos oricarei camere, o poti modela pentru o anumita epoca sau modern, clasic, art deco, hi-tech si altele.