Asa cum se intampla mereu in primul trimestru al fiecarui an, GLAMI, cea mai importanta platforma europeana de descoperire a modei online, prezenta in 14 tari, a realizat o analiza a tendintelor vizitatorilor, a obiceiurilor de cautare si de cumparare in 2022, in cadrul proiectului GLAMI Year in Review.

Romanii prefera hainele versatile, universale 

In 2022, clientii au continuat sa aleaga tinute ce pot fi purtate cu diferite ocazii, la birou si chiar la o cina eleganta. Mai mult, situatia economica sustine acest trend, consumatorii optand din ce in ce mai mult pentru haine universale. Un exemplu? Jachetele, care pot fi readuse la viata si asortate cu tricouri, pantaloni de trening si pantofi casual.

In ceea ce priveste categoriile de produse de pe GLAMI, vizitatorii au imbratisat aceasta tendinta vestimentara universala, mocasinii (+43%), hanoracele (+18%) si pantofii sport (+18%) fiind sectiunile de top accesate.

Cum incepi sa-ti compui un look „smartorial”

Cautarile Google pentru „smartorial” s-au dublat in 2022. Brandul italian Canali defineste „smartorial” drept o combinatie intre dorinta de imbracaminte casual si dorinta de imbracaminte rafinata.

La fel de important, vizitatorii GLAMI au apelat si la unele dintre categoriile traditionale de produse cu trafic mare, care, de asemenea, au inregistrat cresteri in 2022 – rochiile de petrecere (+22%), articolele cu paiete (+60%) si costumele pentru barbati (+112%).

Produsele anului pe GLAMI.ro

Cel mai apreciat articol pentru femei in 2022, pe glami.ro, a fost un hanorac roz adidas, iar cel mai cautat articol pentru barbati a fost o jacheta windbreaker Geographical Norway.

Cel mai popular model de pantofi sport pentru toate genurile si varstele – inclusiv bebelusi – a fost Nike Air 1, in timp ce incaltamintea cu cea mai mare crestere a cautarii este Ugg Ultra mini.

Blugii skinny nu mai sunt la moda, iar blugii largi nu sunt populari in toate segmentele de varsta. Asadar, blugii mum fit au castigat la numarul de comenzi pentru femei in 2022.

Culori vibrante populare

Chiar daca nuantele neutre sunt cele mai populare cand vine vorba de imbracaminte si incaltaminte, GLAMI a inregistrat o crestere semnificativa a cautarilor de produse in culori vii in 2022.

In timp ce negrul a inregistrat cea mai mare scadere in 2022, comparativ cu 2021, culorile cu cea mai rapida viteza de crestere si cea mai mare rata de click in filtrele GLAMI au fost portocaliu, violet si verde.

Portocaliul este asociat cu sentimente de bucurie. Dupa 2 ani de carantina, a devenit un simbol al optimismului si al entuziasmului de a ne accesoriza din nou.

In 2022, Pantone a declarat Very Peri culoarea anului, iar designerii de moda au tinut cont. Aceasta nuanta este atat inovatoare (folosita adesea in jocurile video), cat si foarte relaxanta.

Desi exista multe nuante de verde, cresterea popularitatii in 2022 se datoreaza uneia singure – verde Bottega. Aceasta a devenit unul dintre noile simboluri ale casei italiene de lux Bottega Veneta si, instantaneu, una dintre cele mai trendy culori. A putut fi remarcata la multi creatori de continut si a influentat tendintele modei in anul 2022.

7 thoughts on “GLAMI.ro: despre moda „smartoriala” si cele mai populare piese

  1. Dezbaterea dintre diferitele puncte de vedere prezentate in articol este foarte captivanta si m-a determinat sa reflectez asupra propriei mele opinii legate de acest subiect.

  2. Cred ca autorul ar fi putut adauga mai multe detalii despre unele aspecte mentionate in articol pentru a oferi o imagine mai completa a subiectului.

  3. Mi-au placut exemplele folosite pentru a ilustra ideile prezentate in articol. Acestea au facut mai usor de inteles conceptele discutate.

  4. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva noua asupra subiectului abordat. Autorul pare sa fi facut o cercetare amanuntita pentru a sustine argumentele prezentate.

  5. Consider ca acest articol este foarte util pentru cei care sunt interesati de subiectul discutat. Autorul a adus argumente solide si a prezentat informatii relevante, ceea ce face ca acest articol sa fie demn de citit.

  6. Am fost impresionat de profunzimea analizei prezentate in articol si de abordarea echilibrata a diferitelor perspective. Este clar ca autorul s-a documentat temeinic inainte de a scrie acest articol.

  7. Articolul este foarte informativ si detaliat, oferind o perspectiva interesanta asupra subiectului abordat. Mi-a placut modul in care autorul a structurat informatia si a prezentat argumentele sale.

Comments are closed.