Faptul ca tehnologia moderna si in special computerele sunt astazi o parte integrata din viata noastra de zi cu zi, probabil ca este un lucru ce nu mai vine ca o noutate, care nu mai surprinde pe nimeni.

In prezent, acestea sunt indispensabile intr-o varietate de domenii de activitate, dar si pentru petrecerea timpului liber. Indiferent din ce perspectiva am alege sa privim lucrurile, cert este faptul ca un PC cu viata lunga reprezinta o investitie mai mult decat inspirata.

Diversitatea de componente si brand-uri este una de-a dreptul impresionanta, astfel ca fara a avea putine cunostinte, s-ar putea ca alegerea componentelor potrivite sa dureze mai mult decat era de asteptat.

Desigur, asta daca nu se doreste achizitionarea unui computer intreg, direct din magazinele de profil.

Construirea unui PC presupune investitia intr-o serie de componente de baza, care au diferite specificatii, dar intre care trebuie sa existe compatibilitate.

De aceea, daca nu te pricepi foarte bine, este recomandat sa lasi totul pe seama unui specialist. Daca totusi ai decis sa iti construiesti propriul PC, iata cateva sfaturi ce iti pot usura alegerile!

Stabileste pentru ce il vei folosi

Daca vei utiliza computerul pentru gaming pentru a juca ultimele titluri sau pentru task-uri ce presupun foarte multa procesare, va fi necesar sa iti indrepti atentia inspre unul performant.

In schimb, daca il vei folosi doar pentru a asculta muzica si viziona filme, nu vei avea nevoie de un computer foarte performant.

Daca vei stabili de la inceput acest detaliu, iti va fi mult mai simplu ulterior sa alegi componente pentru PC potrivite nevoilor tale.

In ce componente pentru PC este necesar sa investesti?

Buna functionare a unui computer depinde de calitatea fiecarei componente, de aceea este indicat sa nu faci compromisuri daca iti doresti sa il folosesti pentru vreme cat mai indelungata.

Printre componentele de baza ce nu trebuie sa lipseasca se numara: Placa video, memoria RAM, procesorul, placa de baza, sursa, carcasa si SSD-ul. La acestea se adauga desigur monitorul si toate perifericele (mouse si tastatura in special).

Intre aceste componente trebuie sa existe compatibilitate, detaliu ce transforma alegerea lor, intr-o misiune destul de dificila pentru necunoscatori. Este imperios necesar ca toate componentele achizitionate sa fie unele de calitate, avand in vedere ca de acest aspect depinde performantele computerului, dar si durata de viata.

Stabileste un buget

Pentru ca vorbim despre o piata extrem de bine dezvoltata, alegerea componentelor potrivite se poate transforma intr-un proces complicat, ce necesita mult timp. In conditiile date, este recomandat sa stabilesti un buget maxim pe care esti dispus sa il cheltuiesti in acest sens.

Un computer pentru gaming de ultima generatie presupune o investitie destul de mare, de aceea este important sa iei in calcul modul in care il vei utiliza.

Trebuie tinut cont de faptul ca un PC de ultima generatie are in general o viata destul de lunga, chiar daca investitia initiala este ceva mai ridicata.

Stabilind un buget pe care esti dispus sa il cheltuiesti in acest sens, vei reduce semnificativ aria cautarilor pe care le ai de facut.